Graduation day!

Follow my blog with Bloglovin

Na de geweldige dag van mijn verdediging en het geweldige gevoel van overwinning, was het afgelopen vrijdag DE dag voor mij: GRADUATION DAY! Eindelijk werd ik ‘gehuldigd’ voor mijn jaren hard werken op Hogeschool Leiden. Ik studeer af in de verplichte bachelor-tijd; vier jaar. In die tijd heb ik met vier herkansingen mijn studie prachtig afgerond met een gemiddelde van een zeven! 

Vrijdag was dus mijn langverwachte diploma-uitreiking. Ik had er zoveel zin in!! Toen alle genodigden in de collegezaal hadden plaatsgenomen, mochten de studenten de caps & gowns aantrekken en liepen we – onder luid geklap van het publiek – een voor een de zaal in, naar het podium. Hier werden we nogmaals toegeklapt en was er een fotomoment. Een geweldig gevoel om daar voor al die mensen te staan! Ik kan wel zeggen dat ik echt trots ben op mezelf, net zoals mijn moeder en zussen dat op mij zijn. Onderstaande foto’s laten zien hoe gelukkig ik was.

Daarna was het tijd voor de officiële diplomering. Iedere student werd in het studiegroepje toegesproken door de afstudeerbegeleider (de spontane meneer samen met mij op de foto hierboven). Ook kregen we dit woordje op papier mee. Mijn woordje was als volgt:

“Daniëlle, een goedlachse dame! Daniëlle en ik zaten in de pr-commissie van de opleiding Communicatie.

Ik leerde haar daar kennen als een van nature open en eerlijk karakter. Ze had een afstudeerproject bij de Rabobank. En wat blijkt dan? Dat ze contact heeft met een oud-medewerker van mij. Wat leuk om te horen dat ze vindt dat hij net zo over onderzoek praat als ik. Na wat strubbelingen vanuit Rabo om het onderzoek daadwerkelijk gepast uit te mogen voeren, heeft het echt méér dan goed uitgepakt. Ik ben er trots op dat je dat tevredenheidsonderzoek tot een goed einde hebt weten te brengen.

Misschien wat flauw om een vergelijking te maken met dieren, maar bij Daniëlle moet ik denken aan de mus. Een druk kwetterend beestje, maar wat slim en ook een beetje brutaal!  Voor je het weet pikken ze de broodkorrels van de tafel af terwijl je nog aan het eten bent. ie metafoor gaat echt wel op voor Daniëlle. Slim, kwetterend, altijd druk in de weer, maar vooral een gezelschapsmens die je er graag bij wil hebben. Wat een fijne persoonlijkheid. De mensheid eert je aanwezigheid door onmiddellijk op te fleuren als je er bent. Verander niet, maar wat zakelijker mag wel. Gefeliciteerd, Daniëlle!”

Het echte afscheid

Na de toespraken mochten we onze caps in the air gooien en zijn we écht afgestudeerd! Aansluitend was een borrel en daarna was het tijd om echt afscheid te nemen van Hogeschool Leiden en alle leuke docenten; zo’n gek moment. Maar goed, aan alles komt een eind, natuurlijk. Hierna reden we met opa en oma weer op weg naar huis en gingen we gezellig met z’n allen uiteten om nog even te vieren dat ik ben afgestudeerd. Dan gaat nu het ‘echte’ volwassen leven beginnen. Eerst ga ik gelukkig nog op reis voordat ik aan de bak moet. Hierover horen jullie heel snel meer! Dan leg ik tot in detail uit waar ik allemaal naartoe ga, voor hoelang en wat ik precies ga doen.

 

 

 

PS Volg je mij al op Snapchat (@daniellevduijn) en Instagram (@daniellevanduijn.nl)? Bekijk hier alle momenten die ik doordeweeks meemaak.

 

 

Laat mij weten wat je van dit artikel vindt!